Geriátriai kivizsgálás

2018. december 04.

A 25%-os akció aktív és igénybe vehető!Az idős kor sajnos állataink esetében is előhozhat számtalan betegséget, melyeket rendszeres szűrővizsgálatokkal meg lehet(ne) előzni. Kedvence mellett mi is hálásak vagyunk, és kedvezményes árral díjazzuk, ha az előtt fordul hozzánk, mielőtt komoly tünetek jelentkeznének!

Amennyiben geriátriai kivizsgálásra kér hozzánk időpontot, a munkadíjból 25% kedvezményt biztosítunk.

Idősebb korban – hasonlóan az emberekhez – háziállataink körében is gyakoribbak a különböző megbetegedések. Sokszor, mire az állatok tüneteket mutatnak és állatorvoshoz kerülnek, a betegség már olyan előrehaladott stádiumban van, hogy kezelése nehezebbé válik.

Rendszeres szűrővizsgálatok esetén viszont legtöbbször sikerül egy-egy betegséget még abban a stádiumban diagnosztizálni, amikor sikerrel gyógyítható vagy legalább a súlyosbodása lassítható. Ezért javasoljuk minden 8 évesnél idősebb macska és kutya esetében az alábbi vizsgálatok évenkénti elvégzését:

  1. Fizikális betegvizsgálat: Alapvető állapotfelmérés, mely magában foglalja a testhőmérséklet, pulzus, légzés és testtömeg ellenőrzését.
  2. Vérvizsgálat: Alapvető laborvizsgálatok, melyek segítenek azonosítani a belső szervek működésével kapcsolatos problémákat, például a vese- vagy májfunkció zavarait.
  3. Vizeletvizsgálat: A vizeletvizsgálat segít felmérni a vesék működését és kimutatni lehetséges fertőzéseket vagy cukorbetegséget.
  4. Hasi ultrahang: A belső szervek, így a máj, a vese és a lép vizsgálata ultrahanggal történik, mely segíthet korai szakaszban felismerni a daganatos elváltozásokat vagy más strukturális problémákat.
  5. Mellkas röntgen: A tüdő és a szív vizsgálata, mely segít felismerni a szívbetegségeket és a légúti problémákat.

Ezen szűrővizsgálatok együttes elvégzése esetén 25%-os kedvezményt biztosítunk a munkadíj árából! Ha a fenti vizsgálatok mellett más vizsgálatot is végzünk (pl. EKG, szemészeti szűrővizsgálat, citológiai vizsgálat stb.), a kedvezmény a további vizsgálatokra is érvényes.

A felsorolt szűrővizsgálatok rendszeres elvégzése hozzájárulhat kedvence hosszabb és egészségesebb életéhez. Az időskori betegségek korai felismerése kulcsfontosságú lehet, mivel sok esetben a megelőzés vagy a korai kezelés jelentősen javíthat az életminőségen és a várható élettartamon.

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!