Endoszkópos szakrendelés

A mai modern eszközök segítségével lehetőség nyílik a kutyák és macskák orrjáratainak, a garat- és a gége, a légcső, a hörgők megtekintésére és megfelelő kiegészítő eszközök segítségével az adott helyen lévő kóros anyagból vagy szövetből minta vételére vagy éppen idegen anyag eltávolítására...

Állatorvosi endoszkópos szakrendelés: rendelőnkben elsősorban kutyák és macskák különféle endoszkópos vizsgálatait végezzük.

Rendelőnkben az endoszkópos vizsgálatok technikai okok miatt szünetelnek. Megértésüket köszönjük!

Az endoszkóp egy fényforrással rendelkező optikai eszköz, melynek segítségével pontosabb képet kaphatunk az állatok belsejéről. Az állat valamely természetes testnyílásán, minimál invazív módszerrel valósul meg a beavatkozás.

Endoszkópos vizsgálatra akkor lehet szükség első körben, ha azt a kezelő, vizsgáló állatorvos javasolta. Általában nem ez az első diagnosztikai lépés, de vannak olyan betegségek, amikor nagyon hasznos eszköz lehet mind a probléma felderítésében, és esetenként a megoldásában is.

Leggyakrabban előforduló endoszkópos esetek:

  • régóta folyik az orra a kutyának, cicának, gyógyszeres kezelésre nem javul
  • ismeretlen eredetű, mindig visszatérő hányás, öklendezés
  • vastagbél eredetű hasmenés, gyógyszeres kezelésre nem reagál
  • kezelésre nem múló hüvelyfolyás
  • húgyuti problémák
  • fülbetegségek 

Az endoszkópos vizsgálat során „közelről” megtekinthető az az elváltozott terület, mely kívülről nem látszik. Lehetőség van bakteriológiai és szövettani mintavételre is, illetve adott esetben idegen testek is eltávolíthatóak (pl. toklász az orrüregből).

Az endoszkópos vizsgálat minden esetben altatásban történik. Az anesztézia és a beavatkozás biztonságossága érdekében az állatorvos javasolhat vérvételt, esetleg szív ultrahang vizsgálatot, mielőtt a beavatkozást elvégzi. 

A szakrendelésre az alábbi telefonszámokon kérhetnek időpontot: 1/2+36-1-290-44-10 vagy 1/2+36-30-534-59-14. A megbeszélt időpontra kérjük, éhgyomorra érkezzenek kedvencükkel! 

Az endoszkópos vizsgálatokról részletesen itt olvashatnak: 1/2Endoszkópos vizsgálatok kutyákban és macskákban

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!