Onkológia

A kutyáknál és a macskáknál csakúgy, mint az emberek esetében, évről-évre nő a daganatos megbetegedések száma. Ezért rendelőnk kiemelt hangsúlyt fektet a daganatos megbetegedések kezelésésére.

Rendelőnkben külön hangsúlyt fektetünk a daganatos megbetegedésekben szenvedő kutyák, macskák ellátására.

Az eseteket végig kísérjük a diagnosztikától kezdve, a kezelési lehetőségek ismertetésén át; szükség esetén sebészeti beavatkozásokat, valamint gyógyszeres, kemoterápiás kezeléseket is végzünk.

Sajnos a kedvencként tartott állatok körében is egyre gyakrabban fordul elő valamilyen daganatos megbetegedés. Ez nem feltétlenül kell, hogy az állat életének végét jelentse!

A pontos diagnózis felállítása után többféle kezelési lehetőség is rendelkezésünkre áll. Az állat állapotának felméréséhez és a daganat típusának meghatározásához kiegészítő vizsgálatokra is szükség van, mint például vérlabor, vizelet vizsgálat, röntgen, hasi- és szív ultrahang, citológiai mintavétel, szövettan, esetleg CT, MRI. Ezeket részben rendelőnkben is el tudjuk végezni. Az utóbbi két esetben megfelelő szakemberhez irányítjuk a pácienseket.

Kutya onkológia és szakrendelés - osteosarcoma

A kezelési tervet az állat jóllétének középpontba állításával, mindig a gazdival pontosan egyeztetve (idő, energia és anyagi ráfordítás, stb.) állítjuk össze. Minden felmerülő kérdésre készségesen válaszolunk a vizsgálatok során és a kezelés ideje alatt is.

Ha felmerül Önben a gyanú, hogy kutyájának vagy macskájának daganatos megbetegedésben szenved, vagy másik állatorvos javaslatára keres onkológiai szakrendelést, mielőbb egyeztessen időpontot onkológiai kivizsgálásra! Ilyen esetekben is számít az idő, a korábban elkezdett gyógykezelés jelentősen növeli a gyógyulás esélyét.

Időpont egyeztetés céljából hívják a 1/2+36-1-290-44-10 vagy 1/2+36-30-534-59-14 telefonszámokat. Ha a konkrét betegséggel kapcsolatban készültek már vizsgálatok, akkor annak leleteit a telefonos időpont egyeztetést követően kérjük, továbbítsák az 1/2info@kisallatdoki.hu email címre.

A daganatos megbetegedésekről részletesen itt olvashatnak: 1/2Kutyák és macskák daganatos megbetegedései és kezelésük

Látogasson el különálló onkológiai honlapunkra, ahol még több hasznos tanácsot és információt talál: https://www.kutyadaganat.com

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!