Szemészeti szakrendelés

Kutya, macska szemészeti szakrendelés a Lőrinci Állatorvosi Rendelőben. A szemészeti szakellátás keretei között teljeskörű kivizsgálást biztosítunk a szemészeti problémákkal küzdő macskák és kutyák számára. A pontos diagnózis felállítása után megtervezzük a leghatékonyabb kezelést.

A Lőrinci Állatorvosi Rendelő egyik, ha nem a legfontosabb specialitása az állatorvosi szemészeti szakellátás. Ennek keretében vállaljuk a szemészeti megbetegedésben szenvedő kutyák és macskák teljes körű kivizsgálása alapján a pontos diagnózis felállítását majd a leghatékonyabb kezelés megtervezését és kivitelezését. 

A Magyar Állatorvosi Kamara meghatározta és szigorította az állatorvosi szemészet feltételeit. Csak olyan állatorvos végezhet szemészeti szakrendelést, aki vizsgát tett és rendelkezik a szükséges felszereléssel. Rendelőnk teljesítette a szükséges tárgyi és személyi feltételeket, így megkaptuk az engedélyt szemészeti szakrendelés végzésére. Erről bővebben itt tájékozódhat.

A  szemészeti betegek ellátását Dr. Lévai Péter (a Kisállat Szemészeti Egyesület alapító tagja és vezetőségi tagja a Magyar Állatorvosi Kamara Szemészeti tagozatának), Dr. Benkő István és Dr. Kovács Teréz végzik.

 Rendelőnkben a kutyák és macskák alap szemészeti vizsgálata magában foglalja a fizikális vizsgálatot, a könnytermelés mérését schirmer könnyteszt segítségével, a fluorescein festést a szaruhártya épségének a meghatározására, a szemnyomásmérést és a szemfenékvizsgálatot is.

Az alap szemészeti vizsgálaton kívül szükség esetén számos kiegészítő vizsgálat is elérhető: pl. szemészeti ultrahang-vizsgálat, ERG (elektro retinogramm), réslámpás vizsgálat, genetikai tesztek, gonioszkópia, vérnyomásmérés, stb

Az alap szemészeti vizsgálaton kívül szükség esetén számos kiegészítő vizsgálat is elérhető rendelőnkben: pl. szemészeti ultrahang-vizsgálat, réslámpás vizsgálat, genetikai tesztek, gonioszkópia, vérnyomásmérés.

A pontos diagnózis felállítása alapján tervezzük meg és végezzük a szembeteg kutyák és macskák gyógykezelését.

Az egyszerűbb terápiás beavatkozásokat (pl. könnycsatorna átmosás) éppolyan gondossággal végzünk, mint a bonyolultabb szemészeti műtéteket és a speciális felszereltséget és felkészültséget igénylő szemészeti operációkat (pl. kutya szürkehályog műtétje, zöldhályog műtétek, stb.)

  • 1/2A kutyáknál és macskáknál előforduló leggyakoribb szemészeti betegségekről itt olvashat
  • 1/2Szemészeti szolgáltatásainkról bővebben önálló állatorvosi szemészeti honlapunkon olvashat

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!