Állatszállítás

2012. december 29.

Lőrinci Állatorvosi Rendelőnk beteg állatok szállítását is vállalja, hogy kedvence minél gyorsabban megkapja a szükséges ellátást, kezelést.

Nagyon sok esetben találkozunk azzal a problémával, hogy az állattulajdonosok nem tudják szállítani beteg állatukat az otthonuk és az állatorvosi rendelő között. Ilyenkor általában házhoz hívják az állatorvost, hogy otthon gyógyíttassák kutyájukat, macskájukat. Az egyszerűbb betegségek esetleg diagnosztizálhatóak háznál is, az egyszerűbb kezeléseket a beteg otthonában is el tudjuk végezni, azonban bonyolultabb esetekben mindenképp szükség van egy magasabb színvonalú állatorvosi ellátásra, amit csak rendelői körülmények között lehet egy beteg állatnak megadni.

Miért fontos a beteg állatokat, kutyákat, macskákat rendelőbe szállítani?

Az egyik ok, ami miatt egy beteg állatot sokkal nagyobb eséllyel lehet rendelőben gyógykezelni, hogy a rendelőben minden vizsgálatot, és minden kezelést el tudunk végezni. Lehetőségünk van szükség esetén vért venni, laborvizsgálatokat végezni, mindig kéznél van az ultrahang, röntgenezni, endoszkópozni tudunk stb... Szükség esetén vizsgálathoz, vagy fájdalmas beavatkozáshoz, műtéthez biztonságosan altatni tudjuk a pácienst.

Kutya szállítása Budapesten és vidékenMindezek többsége háznál nem valósítható meg, a legtöbb diagnosztikai eszköz nem áll rendelkezésre, és az állat esetlegesen szükséges bódítását sem tudjuk ugyan olyan biztonságos módszerrel, az életfunkciókat folyamatosan monitorozva elvégezni.

A másik lényeges ok ami miatt az állatszállítást, és a rendelői ellátást javasoljuk a háznál történő állatorvoslás helyett, hogy a kutyák, macskák rendszerint nehezebben viselik el a vizsgálattal járó megpróbáltatásokat az otthonukban. Az állatok a megszokott környezetükben magabiztosabban viselkednek, jobban ellenállnak a kezeléseknek, és általában a technikai feltételek sem ideálisak egy vizsgálathoz.

Ezzel szemben a rendelőben általában sokkal kisebb ellenállást tanúsítanak a beteg állatok, és kényelmes vizsgálóasztalon, megfelelő fényviszonyok között, szakképzett asszisztens rögzítése mellett lehet vizsgálni őket.

Állatszállítás a rendelőnkben, állatszállítás árak

Rendelőnkben a beteg állatok szállítását erre a célra kialakított kisteherautóval, vagy klimatizált személyautóval végezzük. Az állatszállítójárművet vagy szakképzett állatorvosi asszisztens, vagy állatorvos vezeti. Minden esetben az állat méretéhez igazodó, biztonságos, repülőgépen történő állatszállításra alkalmazott  műanyag állatszállító-ketrecben utazik a beteg, mely megvédi a rázkódásból eredő mechanikai károsodástól.

Szükség esetén a nem együttműködő kutyát, macskát nyugtatva/altatva is tudjuk szállítani, ilyenkor minden esetben állatorvos is utazik a szállított állattal.

A 18. kerületen belül, illetve a környező kerületekből a betegszállítás díja egységesen 11.000 Ft, oda-vissza történő szállításnál 18.000 Ft. 

Budapest más kerületeiből, illetve vidékről történő beteg állat szállításának plusz költsége  120 Ft/km.

Ha állatorvosainkat szeretné házhoz kihívni, akkor a kiszállás díja 13.000 Ft.

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!