Koronavírus megelőző intézkedések az állatorvosi rendelőben

2020. március 14.

Rendelőnkben a járványhelyzetre való tekintettel szokásosnál is jobban odafigyelünk a megfelelő higiéniás szabályok betartására.

[Frissítés: 2021.09.01] A rendelőnkben jelenleg érvényben lévő járványvédelmi intézkedéseket itt olvashatják.

A COVID-19 pandémia egy új, zoonózisos humán koronavírus fertőzés, amely már a lappangási ideje alatt is képes fertőzni. A Kínából kiinduló koronavírus-járvány mára hivatalosan is világjárvánnyá nőtte ki magát.

Terjedése: cseppfertőzés

Tünetei: magas láz, fáradékonyság, gyengeség, légzési nehézségek, száraz köhögés, légszomj, izomfájdalom, ritkábban orrfolyás és torokfájás.

Rendelőnkben a járványhelyzetre való tekintettel szokásosnál is jobban odafigyelünk a megfelelő higiéniás szabályok betartására.

Éppen ezért a következő óvintézkedéseket kérjük Önöktől:

  • Ha úgy érzi, hogy az Ön egészségi állapota bizonytalan, az utóbbi időben legyengültnek érzi magát, esetleg lázas, légzőszervi tünetei vannak (pl köhögés, orrfolyás), kérjük, kérjen segítséget egészséges családtagjától, barátjától, stb. aki Ön helyett elkíséri kedvencét a vizsgálatra.
  • Amennyiben fertőzött környezetben tartózkodott 14 napon belül, kérjük NE lépjen be a rendelő területére. Kedvence vizsgálatra hozatalára kérjen meg egy – a fertőzött területtel kapcsolatba nem hozható – egészséges személyt.
  • Lehetőség szerint egy páciens csak EGY gazdival érkezzen a rendelőbe.
  • A bejárati ajtónál kihelyezésre került kézfertőtlenítő készüléket érkezéskor és távozáskor kérjük használni szíveskedjenek.
  • Kérjük fokozottan tartsák be a hivatalosan javasolt járványvédelmi intézkedéseket.
  • A betegvizsgálat továbbra is előzetes telefonos időpont egyeztetés szerint történik, ezáltal a várakozási idő valamint az egy légtérben várakozók száma a minimálisra csökken, így elkerülhetik a zsúfoltságot és a kontaktust másokkal. Előzetesen a +3630/534-5914 illetve +361/290-4410-es telefonszámokon tudnak bejelentkezni.
  • Onkológiai eseteknél amennyiben már rendelkezésre állnak a megfelelő vizsgálatok eredményei, lehetőséget biztosítunk telefonos konzultációra. Előzetes időpont egyeztetés itt is szükséges.
  • A gyógyszerek megvásárlásának megkönnyítése érdekében (vényköteles gyógyszereket csak saját pácienseinknek áll módunkban kiadni) futárszolgálat általi házhozszállítást tudnak kérni/igénybe venni.

A fenti intézkedések az Önök, a dolgozóink és családtagjaink védelme érdekében kerültek bevezetésre.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Lőrinci Állatorvosi Rendelő Csapata

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!