Endoszkópos szakrendelés

Állatorvosi endoszkópos szakrendelés: rendelőnkben elsősorban kutyák és macskák különféle endoszkópos vizsgálatait végezzük.


Endoszkópos szakrendelés

Rendelőnkben az endoszkópos vizsgálatok technikai okok miatt szünetelnek. Megértésüket köszönjük!

Az endoszkóp egy fényforrással rendelkező optikai eszköz, melynek segítségével pontosabb képet kaphatunk az állatok belsejéről. Az állat valamely természetes testnyílásán, minimál invazív módszerrel valósul meg a beavatkozás.

Endoszkópos vizsgálatra akkor lehet szükség első körben, ha azt a kezelő, vizsgáló állatorvos javasolta. Általában nem ez az első diagnosztikai lépés, de vannak olyan betegségek, amikor nagyon hasznos eszköz lehet mind a probléma felderítésében, és esetenként a megoldásában is.

Leggyakrabban előforduló endoszkópos esetek:

  • régóta folyik az orra a kutyának, cicának, gyógyszeres kezelésre nem javul
  • ismeretlen eredetű, mindig visszatérő hányás, öklendezés
  • vastagbél eredetű hasmenés, gyógyszeres kezelésre nem reagál
  • kezelésre nem múló hüvelyfolyás
  • húgyuti problémák
  • fülbetegségek 

Az endoszkópos vizsgálat során „közelről” megtekinthető az az elváltozott terület, mely kívülről nem látszik. Lehetőség van bakteriológiai és szövettani mintavételre is, illetve adott esetben idegen testek is eltávolíthatóak (pl. toklász az orrüregből).

Az endoszkópos vizsgálat minden esetben altatásban történik. Az anesztézia és a beavatkozás biztonságossága érdekében az állatorvos javasolhat vérvételt, esetleg szív ultrahang vizsgálatot, mielőtt a beavatkozást elvégzi. 

A szakrendelésre az alábbi telefonszámokon kérhetnek időpontot: +36-1-290-44-10 vagy +36-30-534-59-14. A megbeszélt időpontra kérjük, éhgyomorra érkezzenek kedvencükkel! 

Az endoszkópos vizsgálatokról részletesen itt olvashatnak: Endoszkópos vizsgálatok kutyákban és macskákban

 

Fontos!

Betegfogadás csak előzetes időpont-egyeztetés alapján!

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy rendelőnkben csak előzetes időpont-egyeztetés alapján tudjuk fogadni betegeinket! Bővebb információ: időpont egyeztetés

Időpont egyeztetés: +36-1-290-44-10 vagy +36-30-534-59-14


Szigorodtak az állatorvosi szemészeti szakrendelés feltételei! A Magyar Állatorvosi Kamara meghatározta az állatorvosi szemészeti szakrendelés legújabb feltételeit. Rendelőnk felszereltsége és szakmai felkészültsége is megfelelt a szigorú követelményeknek, így nálunk a legújabb szigorítások ellenére is folytatódhat a szemészeti szakrendelés. Bővebben >>>


Rendelőnkben a járványhelyzetre való tekintettel szokásosnál is jobban odafigyelünk a megfelelő higiéniás szabályok betartására. Az ezzel kapcsolatos legfrissebb híreinket itt olvashatják.

Akciók

Geriátriai kivizsgálás

Az idős kor sajnos állataink esetében is előhozhat számtalan betegséget, melyeket rendszeres szűrővizsgálatokkal meg lehet(ne) előzni. Kedvence mellett mi is hálásak vagyunk, és kedvezményes árral díjazzuk, ha az előtt fordul hozzánk, mielőtt komoly tünetek jelentkeznének!

Fiatal állatok kedvezményes ivartalanítása

Nem tenyésztési célra szánt állatok esetében az ivartalanítás mindenképpen egy ajánlott beavatkozás. A műtéti kockázat csökkentése miatt, és a későbbiekben esetlegesen kialakuló betegségek megelőzése érdekében ezt érdemes minél hamarabb elvégezni. Rendelőnkben az 1 évnél fiatalabb állatok műtéti költségéből 20 % kedvezményt biztosítunk, 2 éves kor alatti pedig 10 % kedvezményt adunk.

Webshop ajánló

A rendelő webáruházát a http://www.weballatpatika.hu címen találja meg. Ha bármilyen kérdése lenne a webáruházban található termékkel kapcsolatban, ne habozzon: hívjon vagy írjon!

Facebook