Fiatal állatok kedvezményes ivartalanítása

2018. december 03.

Az akció aktív és igénybe vehető!Nem tenyésztési célra szánt állatok esetében az ivartalanítás mindenképpen egy ajánlott beavatkozás. A műtéti kockázat csökkentése miatt, és a későbbiekben esetlegesen kialakuló betegségek megelőzése érdekében ezt érdemes minél hamarabb elvégezni. Rendelőnkben az 1 évnél fiatalabb állatok műtéti költségéből 25 % kedvezményt biztosítunk, 2 éves kor alatti pedig 15 % kedvezményt adunk.

A kóbor macskák számának csökkentése érdekében meghirdetjük ivartalanítási akcióinkat. 

Rendelőnkben az 1 évnél fiatalabb állatok műtéti költségéből 25 % kedvezményt biztosítunk, 2 éves kor alatti pedig 15 % kedvezményt adunk.

A műtéthez előzetes bejelentkezés szükséges. 

Az ivartalanított cicák hosszabb és egészségesebb életet élnek.

Miért fontos a macskák ivartalanítása?

A nőstény macskák, ha nincsenek ivartalanítva, egy idényben 2-3 alom kismacskának adnak életet. Ez évente átlagosan 10 kismacskát jelent. A tíz macskából átlag 5 nőstény, melyeknek a következő évben már összesen 50 utóda lehet... Könnyen belátható, hogy ennyi macskának senki nem tud minden évben szerető gazdát találni, sem megtartani, oltatni, féreghajtani, ivartalaníttatni őket.

Így évente sok ezer macska kerül az utcára, növelve a kóbor macskák egyébként sem alacsony számát. Ezen macskák aztán oltások hiányában megbetegednek, betegséget terjesztenek, veszélyt jelentenek mind az emberek, mind saját macskáink számára. Sokan közülük az éhezés következtében, vagy valamilyen betegségben elpusztulnak, vagy elüti őket egy autó.

macska ivartalanítási akció

Milyen betegségektől tudjuk megóvni macskáinkat ivartalanítással

Azon betegségek sora, mely ivartalanított macskákban nem, vagy sokkal kevesebbszer jelentkezik két fő csoportra bontható.

1.) Ivartalanított cicáknál ritkábbak az ivari működéshez köthető betegségek

Az egyik csoport az ivarszervekhez, ivari működéshez köthető megbetegedések. Ilyenek lehetnek a gennyes méhgyulladás, petefészek-daganat, méhdaganat, hererák, álvemhesség.

Ezen betegségek az ivartalanított macskákban egyáltalán nem fordulnak elő, hiszen az ivarszerveket eltávolítottuk, ivari működésük teljesen megszűnt. Tágabb értelemben ide tartozik az emlődaganat is mely ivartalanított macskában sokkal kissebb számban jelentkezik.

2.) A kóbor életmódból származó betegségek csökkenése

A másik csoportba azon betegségek tartoznak, melyek azért jelentkeznek kisebb számban, mert az ivartalanított macska sokkal kevesebbet kóborol, kevesebbet verekszik más macskákkal, többet tartózkodik otthon a kertben, vagy a lakásban.

Ilyen betegség pl. a

  • macska AIDS,
  • a leukózis,
  • vagy kandúrokban az állandó verekedések miatt keletkező sebek, tályogok.

 

Nagyon fontos, hogy a nyugodtabb életmód miatt sokkal kevesebb ivartalanított macska lesz "autóbaleset áldozata".

Végeredményben elmondható, hogy az ivartalanított macska általában egészségesebb, és nagyobb esélye van a hosszú életre.

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!