Fiatal kutyák kedvezményes ivartalanítása

2021. december 13.

Rendelőnkben az 1 évnél fiatalabb állatok műtéti költségéből 25 % kedvezményt biztosítunk, 2 éves kor alatti pedig 15 % kedvezményt adunk.

Az akció aktív és igénybe vehető!

Nem tenyésztési céllal tartott állatok esetében az ivartalanítás mindenképpen ajánlott beavatkozás. A műtéti kockázat csökkentése miatt, valamint a későbbiekben esetlegesen kialakuló betegségek és a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében ezt érdemes minél hamarabb elvégezni.

Rendelőnkben az 1 évnél fiatalabb állatok műtéti költségéből 25 % kedvezményt biztosítunk, 2 éves kor alatti pedig 15 % kedvezményt adunk.

Kedvenceink egészségének védelme és a kóbor állatok számának csökkentése érdekében meghirdetjük ivartalanítási akcióinkat.

A műtéthez előzetes bejelentkezés szükséges. A beavatkozást megelőzően javasolt egy laborvizsgálat az altatási kockázat felmérésére.

Miért fontos a kutyák ivartalanítása?

A nőstény állatok évente 1-2 almot is ellhetnek, mely átlagosan 10 kiskutyát jelent. Ennek fele általában szuka, melyek az ivarérésük után évi újabb 50 kölyköt hozhatnak a világra, és ez a szám évről évre csak nő.

Mitől óvja meg kedvencünket az ivartalanítás?

Az ivartalanított szuka kutyus értelemszerűen nem lehet vemhes, így a nem kívánt szaporulat a műtéttel megelőzhető.

Az ivaros szukák kb. 25(!)%-ának lesz élete során emlődaganata. Ez az előfordulási arány nagyban befolyásolható az ivartalanítással, hiszen az első tüzelés előtt(!) végzett ivartalanítással 0,5%-ra csökken az emlődaganatok kialakulásának esélye, de még a 3. ivarzás előtt végzett műtét esetén sem több 8%-nál.

A gennyes méhgyulladás akár életet veszélyeztető állapottá is válhat, melyre kockázatos sürgősségi műtét jelenti az egyetlen megoldást. Szakszerűen elvégzett ivartalanítással ennek az esélyét is nullára csökkentjük.

Az ivarzások után előforduló álvemhesség a méhgyulladás és az emlődaganatok előfordulási esélyét növelik, ám ivartalan szukák esetében ezek sem fordulhatnak elő. Az álvemhességről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat: álvemhesség

fiatal kutyák kedvezményes ivartalanítása akció

Az ivartalanítás során eltávolított szervek (herék és petefészkek) már nem tudnak daganatos elváltozást szenvedni. Szukáknál a bent maradó szervek (méh, hüvely) daganatos megbetegedésére is nagyban lecsökken az esély a nemi hormonok termelődésének hiányában. Az ivartalanított kan kutyák esetében a prosztatagyulladás kialakulása is sokkal ritkább.

Az ivaros kan kutyákat tüzelő szukák közelében a hormonjaik irányítják, elkóborolhatnak, baj érheti őket kalandozásaik során. Az ivartalanított kan kutyákat ezzel szemben nem őrjíti meg az ivarzó szukák jelenléte..

A tüzelő szuka is tőle nem megszokott módon viselkedhet, elszökhet annak érdekében, hogy ivarzása során vemhesüljön.

Ha kérdése támadt, vagy szeretné igénybe venni akciónkat, keressen minket az alábbi telefonszámokon: 1/2+36-1-290-44-10 vagy 1/2+36-30-534-59-14 (9-20h-ig elérhető)

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!