Műtét előtti kedvezményes kivizsgálás

2013. július 22.

Ez az akció lejárt, már nem vehető igénybe!Egy műtét még akkor is járhat bizonyos kockázatokkal, ha egyébkén látszólag egészséges állatot altatunk (pl. ivartalanítás). A műtét előtti kivizsgálással ezt a kockázatot a minimálisra tudjuk csökkenteni. Mivel ez nekünk is fontos, most jelentős kedvezménnyel biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat

Akárcsak nálunk (embereknél), kutyáinknál és macskáinknál is jár bizonyos kockázattal minden műtéti altatás. Ez a kockázat a mai modern altatószereknek és altatási technikáknak, valamint az életfunkciók folyamatos műtét alatti monitorozásának köszönhetően lényegesen alacsonyabb, mint pár évtizede, de jelentőségét ma sem szabad lebecsülni. Az altatás alatti komplikációk egy része az állat (ember) altatószerekre, gyógyszerekre adott rendellenes, előre nem kiszámítható reakciója miatt jelentkezik, míg más részük meglévő, de fel nem ismert szervi rendellenességhez köthető. Míg az előbbit kivédeni nem tudjuk, az utóbbi döntő többségében megelőzhető, ha műtét előtti kivizsgálás során felfedezzük a meglévő, rejtett szervi működészavarokat, és azok ismeretében választjuk meg az adott betegségben legmegfelelőbb altatási technikát, vagy döntünk a műtét elhalasztásáról.

A szív ultrahangos képe A műtét előtti kivizsgálásnak számtalan eleme lehet, de egészséges állatokban (a költséghatékonyságot is figyelembe véve) két vizsgálatnak van kiemelkedő jelentősége. Az egyik a műtét előtti vérvizsgálat, mellyel felfedezhetjük a szervezetben meglévő gyulladásos folyamatokat, ellenőrizhetjük az altatók lebontásában résztvevő két legfontosabb szerv: a vese és a máj állapotát, és meggyőződhetünk arról, hogy a vér alvadási folyamatai rendben zajlanak .  A másik javasolt vizsgálat műtét előtt egészségesnek látszó kutyákban és macskákban is a szív ultrahangos vizsgálata. Mind fiatalkorban (szív fejlődési rendellenességek), mind idősebb korban (szerzett szívbetegségek) lehetnek olyan enyhébb elváltozások a szív üregrendszerében, vagy a szívbillentyűkben, melyek a mindennapi életben tüneteket nem okoznak az állatnak, de a műtéti altatás szívműködésre gyakorolt kedvezőtlen hatása miatt, műtét közben, akár komoly problémákat is okozhatnak. Ezeknek a szívbetegségeknek a döntő többsége a szív ultrahangos vizsgálata során felismerhető.

Mivel számunkra is nagyon fontos, hogy minden ránk bízott állat a műtét után egészségesen, komplikációk nélkül távozzon tőlünk, ha műtét előtti vérvizsgalátatot kér kedvencének, mi a szív ultrahangos vizsgálatát térítésmentesen elvégezzük.

Ez az akció lejárt, már nem vehető igénybe! Kövesse Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen hírt adunk a legújabb kedvezményekről is!

Óvja kedvencei egészségét szakembereink segítségével!

Ne habozzon!