Alapszolgáltatások

A Lőrinci Állatorvosi Rendelő a számos szakrendelésen túl természetesen az alapszolgáltatások terén is teljes körű ellátást biztosít a kedvencek számára. A szolgáltatások között megtalálható pl. az egészségmegőrzés, a belgyógyászat vagy akár olyan egyszerűbb műveletek is, mint pl. a mikrochip beültetés. A teljesebb lista és ismertető miatt olvassa el az alábbi, bővebb leírásunkat.


Alapszolgáltatások

Egészségmegőrzés

 • Kutyák, macskák, görények, nyulak teljes körű vakcinázása
 • Külső és belső élősködők (bolhák, kullancsok, bélférgek, stb.) elleni kezelések.
 • Takarmányozási tanácsadás, csúcsminőségű (szuper prémium) és állatorvosi diétás tápok forgalmazása.
 • Hím és nőstény állatok ivartalanítása.


Belgyógyászat, Bőrgyógyászat


Sebészet

 • Has-és mellüregi műtétek,
 • Daganatok műtéti ellátása
 • Egyéb sebészeti beavatkozások


Szemészet

 • Speciális szemészeti vizsgálatok (könnytermelés-mérés, szemnyomás meghatározás, szemfenékvizsgálat, stb.)
 • Szemészeti műtétek (Cikk: Állatorvosi szemészet)


Onkológia

A daganatos, rákos megbetegedéseknek ma már nem kell feltétlenül kedvencünk életének végét jelentenie. Napjainkban az állatorvoslásban is számos olyan kezelés érhető el, mellyel egy daganatos beteg meggyógyítható, tünetmentessé tehető. Ilyen kezelések lehetnek pl. a műtéti eltávolítás, a gyógyszeres kemoterápia, vagy a sugárkezelés.

Ha ezek valamilyen okból nem kivitelezhetőek, számtalan alternatív módszer, tüneti kezelés és fájdalomcsillapító gyógyszer áll a rendelkezésünkre. Ezek segítségével - legalább egy időre - csökkenteni tudjuk a daganat által okozott tüneteket annak érdekében, hogy a beteg számára megfelelő életminőséget tudjunk biztosítani.

Aneszteziológia

A beteg korától, egészségi állapotától, illetve a beavatkozás nagyságától függően többféle altatási módszert alkalmazunk.

Vizsgálathoz - ha szükséges - intramuszkuláris (izomba injektált) vagy vénába beadott injekciós altatót használunk. Utóbbi esetben egy vékony vénakatéteren – kanülön – keresztül juttatjuk az altatószert a vénába.

Műtétek alatt és hosszabb, nem műtéti beavatkozásoknál legtöbb esetben a ma legkorszerűbb altatógépes anesztéziát alkalmazzuk. Az altatási kockázat minimálisra csökkentése érdekében, a beavatkozás során a beteg teljes monitorozását végezzük. Különös gondot fordítunk a műtétek alatti és utáni fájdalomcsillapításra.

Szülészet

 • Szaporodásbiológiai tanácsadás,
 • megtermékenyítés optimális idejének megválasztása és mesterséges termékenyítés,
 • vemhességvizsgálat,
 • a vemhesség ultrahangos nyomon követése ,
 • ellési segítségnyújtás,
 • császármetszés
 • fogamzásgátlás,
 • nem kívánt vemhesség megszakítása, álvemhesség kezelése


Fogászat

Az olyan egyszerűbb fogászati beavatkozásokat rendelőnkben végezzük, mint például az ultrahangos fogkő-eltávolítást, a foghúzást illetve a perzisztáló tejfog eltávolítását.

Speciális felszereltséget igénylő fogászati beavatkozások elvégzéséhez (tömés, gyökérkezelés , fogszabályozás, stb) fogász specialista állatorvoshoz utaljuk be betegeinket.

Kiszállás, betegszállítás, kórházi bentlakás

Oltások, kisebb beavatkozások elvégzésére háznál is van lehetőség Budapest egész területén. Ha a beteg ellátása mégis rendelői körülményeket igényel, akkor szükség esetén, pácienseink - akár gazdáikkal együtt történő – szállítását is megoldjuk. Biztosítani tudjuk kutyák, macskák, vadászgörények kórházi bentlakását is.

Mikrochip behelyezés, útlevél kiállítás

Ha egy állat elveszik vagy ellopják, megtalálásának esélyei többszörösére nőnek, ha mikrocsippel rendelkezik. Ez egy apró, pár mm-es „eszköz”, amely egy 15 számjegyű azonosítót tartalmaz.

A csip gyakorlatilag fájdalommentesen, egy kis, altatást nem igénylő beavatkozás során beültethető az állat bőre alá, ahonnan a későbbiekben, egyszerű módszerekkel eltávolítani nem lehet. Ha kedvencünk elveszik, amint állatorvoshoz vagy állatmenhelyre kerül, azonosítható lesz, és az internetes adatbázisból a gazdája könnyedén megtalálható.

Ha külföldre szeretnének utazni kutyájukkal, macskájukkal vagy éppen vadászgörényükkel, szükségük lesz állatútlevélre. Ezt csak akkor kaphat kedvencük, ha már rendelkezik mikrocsippel, és érvényes veszettség elleni oltással. Az útlevelet évente egyszer kell meghosszabbítani, és mindig a veszettség elleni vakcina beadásától számított egy évig érvényes. Az Európai Unión belül az útlevéllel szabadon mozoghatnak.

Ha a célország az Unión kívülre esik, egyéb engedélyekre, oltásokra stb. is szükség lehet. Ezek a szabályozások országonként nagymértékben különböznek, ezért mindig a konkrét országban érvényben lévő törvények szerint kell eljárni. Minden feltétel teljesítése, egyes esetekben, akár 7-8 hónapot is igénybe vehet, ezért mindig idejében kell felkészülni.

További információkat a mikrochipről, és a kisállat-útlevélről itt olvashat

Agresszív, vagy félelem miatt kezelhetetlen állatok ellátása

Agresszív vagy a túlzott félelem miatt kezelhetetlen állatokat több méter távolságból, fúvócsővel célba juttatható speciális fecskendő segítségével tudjuk oltani vagy vizsgálathoz bódítani. Ezzel jelentős stressztől kímélhetjük meg ezeket az állatokat, esetleges sérüléstől magát a gazdát és önmagunkat.

Egyéb szolgáltatások

 • Fájdalommentes eutanázia (indokolt esetben)
 • Kisállatok kegyeleti hamvasztása

A helyben nem megoldható beavatkozások elvégzésére (pl: CT, MRI-vizsgálat, sugárterápia, egyes speciális műtétek stb) az ország legjobb szakorvosaival állunk kapcsolatban.

Amennyiben olyan szolgáltatás iránt szeretne érdeklődni, melyet e fenti lista nem tartalmaz, kérem keressen meg minket a lentebb található elérhetőségek bármelyikén.

 

Betegfogadás

Betegfogadás csak előzetes időpont-egyeztetés alapján!

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy rendelőnkben csak előzetes időpont-egyeztetés alapján tudjuk fogadni betegeinket! Bővebb információ: időpont egyeztetés

Időpont egyeztetés: +36-1-290-44-10 vagy +36-30-534-59-14

Akciók

Műtét előtti kedvezményes kivizsgálásEgy műtét még akkor is járhat bizonyos kockázatokkal, ha egyébkén látszólag egészséges állatot altatunk (pl. ivartalanítás). A műtét előtti kivizsgálással ezt a kockázatot a minimálisra tudjuk csökkenteni. Mivel ez nekünk is fontos, most jelentős kedvezménnyel biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat
Geriátriai kivizsgálásAz idős kor sajnos állataink esetében is előhozhat számtalan betegséget, melyeket rendszeres szűrővizsgálatokkal meg lehet(ne) előzni. Kedvence mellett mi is hálásak vagyunk, és kedvezményes árral díjazzuk, ha az előtt fordul hozzánk, mielőtt komoly tünetek jelentkeznének!
Macska ivartalanítási akcióRendelőnkben 2013 évben cica ivartalanítási akciót hirdetünk a kóbor állatok csökkentése érdekében.

Webshop ajánló

A rendelő webáruházát a http://www.weballatpatika.hu címen találja meg. Ha bármilyen kérdése lenne a webáruházban található termékkel kapcsolatban, ne habozzon: hívjon vagy írjon!

Facebook

Kedves Gazdik!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Rendelőnk november 1-től vasárnaponként zárva tart.
Telefonon természetesen továbbra is elérhetőek vagyunk reggel 9 és este 8 között.

Részletekről az alábbi linken olvashat: Kattintson ide